Corfu dorpjes

Corfu bergdorpjeCorfu heeft veel dorpjes en vooral de bergdorpen zijn interessant om te bezoeken. Met de huurauto rijd je er doorheen zonder dat je er erg in hebt, vaak op weg naar een bezienswaardigheid. Het is echt de moeite waard om hier eens te stoppen, de auto te parkeren en een korte wandeling door het centrum te maken. Drink een kop koffie met de lokale gemeenschap en ontdek hier het echte Corfu. Onze top 10 van bergdorpjes op Corfu:

 1. Liapades
  Het dorpje ligt een paar kilometer onder de badplaats Paleokastritsa. Het dorpspleintje bevindt zich aan een doodlopende weg en de grote boom in het midden met de kerk op de achtergrond maken Liapades pittoresk en rustgevend. Lokaal wordt hier wijn gemaakt.
 2. Nimfes
  Een redelijk groot dorp in het noorden van Corfu. In het voorjaar kun je hier de watervallen bezichtigen. De naam komt van nimfen die gebruik maakten van de watervallen om te badderen. Op het dorpsplein vind je kraantjes met vers bronwater uit de bergen.
 3. Karoussades
  Een groter dorp en als hier via de doorlopende weg van Roda naar Sidari doorheen rijdt zie niet zoveel. Sla echter af naar het centrum en ontdek het bergdorp met meer dan 1000 inwoners. Lokale tavernes, een bakkertje en tussen de oude huizen door geniet je van mooie vergezichten.
 4. Lakones
  Een bergdorpje met misschien wel het mooiste uitzicht van het hele eiland. Vanaf de terrassen van Bella Vista en Golden Fox heb je werkelijk een fenomenaal uitzicht op de baaien van Paleokastritsa. Het dorpje is pittoresk en heeft smalle straatjes. Tegenwoordig zorgen verkeerslichten dat het verkeer elke in het centrum niet tegenkomt.
 5. Old Perithia
  Een verlaten dorp met hier en daar een taverne en wat slaapgelegenheden. Het bergdorp is tijdens een lepra epidemie in het verleden leeggelopen en sindsdien nooit meer als een echt dorp bewoond. Hier vind je fraaie kerkjes, oude huizen en eigenlijk is het een levend museum.
 6. Magoulades
  Zo’n dorpje tegen de bergen aangebouwd, waar je geneigd bent om snel doorheen te rijden. Niet doen en maak een stop halverwege in het kleine centrum. Bezichtig de kerk en de fraaie woningen en oude gebouwen. Bovendien wordt je getrakteerd op mooie uitzichten op het noorden van Corfu.
 7. Krini
  Op het centrale kleine pleintje kun je water drinken uit de bron. IJskoud maar erg lekker. Het kleine dorpje is bijzonder pittoresk met fraai geschilderde huizen en smalle geplaveide straatjes.
 8. Spartillas
  Dit dorpje passeer je op weg naar de hoogste berg van Corfu: de Pantokrator. Mooi klein dorpje waar je zigzaggend met je huurauto doorheen kunt rijden.
 9. Episkepsis
  Ook zo’n traditioneel Corfiotisch bergdorpje op weg van Acharavi naar de Pantokrator. Fotogeniek om zijn oude huisjes en smalle straatjes. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan.
 10. Choroepiskopi
  Vroeger liep hier de hoofdweg door van Roda naar Kerkya, maar door het drukke verkeer en het grote oponthoud in het centrum is de hoofdweg om het bergdorp heen gemaakt. Vanaf de zandafgraving zie je het fraaie dorp bovenop een berg liggen. De oude huizen en het kleine centrum maken het voor ons een bergdorpje om te bezoeken.