Corfu restaurants

Restaurant in KerkyraDe beste Corfu restaurants zijn vaak persoonlijk en het gaat niet alleen om de gerechten. De entourage, de service en gastvrijheid zijn andere bepalende factoren of je wel of niet gaat eten in een restaurant op Corfu. Met jonge kinderen is het soms handiger om te kiezen voor een taverne waar de gerechten snel op tafel komen en de kinderen op het strand nog even kunnen spelen en rennen. Op Corfu is voor iedereen wat wils en kun je genieten van de traditionele Griekse en Corfiotische keuken. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht ligt tussen de vijf en tien euro en met vier personen kun je heerlijk eten met een wijntje erbij voor 40 a 50 euro totaal.

In de badplaatsen vind je genoeg aanbod van restaurants met de Griekse keuken, maar ook de Italiaanse en Franse keuken. Veel restaurants serveren dezelfde gerechten echter anders bereid. Als je de echte Corfiotische keuken wilt ontdekken moet je iets creatiever zijn en kijken waar de Grieken zelf gaan eten bijvoorbeeld. Of ga met de huurauto de bergen in en zoek een restaurantje in een bergdropje. Grote kans dat ze lokale Mezzes (Mezedes) op de kaart hebben staan of helemaal geen kaart hebben. Neem een kijkje in de keuken en laat je verrassen.

Beste restaurant van Corfu

Het beste restaurant van Corfu en misschien ook wel een van de beste van Griekenland vind je in Kato Korakiana. Etrusco serveert een mix van de Griekse en Italiaanse keuken en wordt gerund door de Bottrini familie. Chefkok Ettore Bottrini maakt creatieve gerechten met invloed van de zee. Het restaurant is geopend van eind juni tot en met september en is niet goedkoop. Voorgerechten tussen de 15 en 20 euro en het hoofdgerecht varieert van 25 tot 35 euro. De chocolade soufflé als dessert is een aanrader, tenminste als je nog ruimte vrij hebt.

Traditionele restaurants op Corfu

Voor traditionele Griekse gerechten kun je op Corfu prima terecht bij The Pumphouse in Acharavi. Het restaurant wordt al sinds jaar en dag gerund door een Griekse familie en de gerechten zijn gemaakt volgens authentieke Griekse gerechten. Allemaal homemade en als tip geven we de Stifado. De prijzen zijn goed met hoofdgerechten van 6 tot en met 15 euro per persoon.

Taverna Tripas is een begrip op Corfu en om hier te geraken moet je er wel wat voor doen. Het traditionele restaurant ligt zeven kilometer ten zuidwesten van Kerkyra en bestaat al sinds 1936. Hier proef je de echte traditionele Corfiotische keuken en beroemdheden als Anthony Quinn, Elizabeth Tayler en Jackie Kennedy hebben hier gegeten. Vrijwel dagelijks is er Griekse Live muziek met de nodige dans.