Corfu top 7

Uitzicht op Paleokastritsa vanaf Golden FoxWat mag je niet missen tijdens je vakantie naar Corfu? Het Griekse eiland is prachtig qua natuur en ook qua cultuur is er genoeg te zien. De kleine baaitjes, de fraaie vergezichten en de pittoreske Griekse dorpjes zullen je zeker bevallen. Iedereen zo zijn eigen favorieten, maar wij vinden dit de Corfu top 7:

 

 1. Kerkyra (Corfu-stad)
  Tijdens je reis of vakante naar Corfu mag een bezoek aan deze culturele hoofdstad van Corfu niet ontbreken. Bezoek het oude en nieuw fort, ga shoppen in de vele smalle winkelstraatjes en drink een kop koffie bij Liston. Kerkyra moet je ontdekken.
 2. Paleokastritsa
  Misschien niet verrassend, maar zeker de moeite waard is een bezoek aan Paleokastritsa. De strandjes zijn waarschijnlijk vol en neem dan een taxiboot naar een van de verlaten stranden in de omgeving, bezoek het klooster op het schiereiland en ga kreeft eten bij restaurant Vrahos.
 3. Dionysus Taverne
  Net voorbij het dorpje Afionas ligt de Dionysus taverne op een hoge klif met een geweldig uitzicht over de baai van Agios Georgios. Neem plaats op het terras en geniet van het mooie uitzicht. Kan best zijn dat er een Griekse band een achtergronddeuntje produceert. Zin om te wandelen? Dan kun je het smalle pad nemen naar de dubbele baai van Timone.
 4. Peroulades
  Een prachtige plek in het noorden van Corfu vlakbij Sidari. Volg de borden naar 7th Heaven bar/restaurant en neem plaats op een schommel aan een barretje. Geniet van het uitzicht langs de krijtrotsen op de eilanden Mandraki, Erikoussa en Othoni. Via een pad kun je naar beneden om te zwemmen of te zonnen op het smalle strand.
 5. Keizerstroon
  Vlakbij Pelekas ligt hoog boven de Ropa vallei de Keizerstroon. Van hieraf kun je bijna het hele eiland overzien. In het noorden zie je de top van de Pantokrator, naar het oosten zie de stad Kerkyra en naar het zuiden kijk je uit de badplaats Messonghi. Toegang is gratis overigens.
 6. Kontogialos beach
  Het strand van Kontogialos, ook wel Pelekas beach genoemd, is een zeer fraai zandstrand. De zee loopt geleidelijk af en zeer geschikt voor kinderen. Vaak staat er een klein briesje. Je auto parkeren kost 3 euro voor een dag en langs het strand zijn voldoende tavernes voor een goede lunch. De weg ernaartoe, de laatste drie kilometer zijn een beleving op zich….
 7. Kanoni
  Kanoni is eigenlijk een wijk of deelgemeente van Kerkyra. Beneden aan zee kun je de auto parkeren en loop je over een dam, langs het kerkje van Vlacherna, achter de landingsbaan van het vliegveld van Corfu. Loop naar het midden en wacht op aankomende of vertrekkende vliegtuigen.