Acharavi

Strand van Acharavi op Corfu

Acharavi is een redelijk grote badplaats op Corfu. De vakantiebestemming ligt direct aan aan de grootste baai van het eiland in het noorden van het Griekse eiland. het centrum is gebouwd langs de doorgaande weg van Roda naar Kassiopi en heeft eigenlijk geen dorpskern.Langs de weg tref je dan ook de diverse restaurants en winkeltjes aan.

Vanaf de hoofdweg zijn er bijna tien weggetjes naar de zee. Sommige zijn doodlopend, maar je komt altijd uit bij de zee en het strand. Bekende beachbar is Veggera met een mooie tuin, van waaruit je direct het strand op loopt. Het strand is kindvriendelijk en bestaat hoofdzakelijk uit zand en loopt geleidelijk af in zee. Acharavi is een echte gezinsbestemming op Corfu met veel appartementen.

Goede restaurants vind je hier genoeg, maar dit is onze top 3:

  1. The Pumphouse
    Langs de hoofdweg bij de rotonde met de waterpomp kun je eten bij het beste restaurant van Acharavi. De authentieke Griekse keuken met lokale Corfiotische gerechten maken dit restaurant populair en het kan zomaar zijn dat alle tafeltjes al volzitten als je aankomt. De Stifado is een aanrader.
  2. Lemon Garden
    Het restaurant ligt aan de hoofdweg in een fraaie tuin met citroenbomen. De tafeltjes staan verspreid door de tuin met her en der wat speeltjes voor de kinderen. Het BBQ restaurant serveert vlees en vis van de grill en diverse vegetarische gerechten.
  3. Faros
    Een traditionele Griekse taverne aan zee. De eigenaar en zijn vrouw maken dit restaurant tot een succes met een goede kaart, prima prijs/kwaliteitsverhouding en echte Griekse gastvrijheid. Ook leuk voor de kinderen die voor op het strand nog even kunnen spelen.