Corfu cruise

De haven van Kerkyra is de afgelopen jaren flink verbouwd om meer grote cruiseschepen te kunnen laten aanmeren. Een aparte nieuwe terminal is gebouwd speciaal voor een Corfu cruise. De cruises leggen hier aan en passagiers worden per touringcar naar het centrum, Esplanade, van Kerkira gebracht. Ze blijven hier een dag(deel) en kunnen vrij shoppen in oude centrum van de stad en genieten van de een kop koffie op een van de vele terrasjes of het oude en nieuwe fort bezoeken.

Corfu cruiseschepen

De cruiseschepen kunĀ  je al zien liggen vanaf Dassia, Ipsos, Gouvia en zelf Barbati. Nieuwe terminal voor cruises bevindt zich vlakbij de uitgaans-strip van de hoofdstad van Corfu. Ook de Holland America Line komt hier langs voor een tussenstop en een ander groot schip is de Norwegian Gem met duizenden toeristen.

Corfu cruisevakantie

Als je een cruisevakantie hebt geboekt en een dagdeel kunt doorbrengen in het mooie Corfu-stad ga dan vooral wandelen door de smalle winkelstraatjes. Zorg voor een goede kaart, want tijdens een kort verblijf en voor de eerste keer kun je hier best verdwalen. Als je tijd over hebt is een bezoek aan een van de forten een aanrader en dan heeft het oude fort de voorkeur. Toegang is tegen betaling, maar je hebt van bovenaf een fraai uitzicht op de stad en de kerk, welke lijkt op een oude tempel, is ook bezienswaardig.

Voor zowel de economie van Kerkyra en de cruisetoeristen is een stop op Corfu van toegevoegde waarde. De sfeer in de stad is gezellig en er valt veel te zien en te beleven. De toeristen spenderen de nodige euro’s, vaak Amerikanen, aan souvenirs, kleding een Grieks lunch of diner. Een Corfu cruise is een ware belevenis.