Corfu kindvriendelijk

Kindje aan het strand op Corfu tijdens een vakantieCorfu is kindvriendelijk en een prima vakantiebestemming voor families met kinderen. De korte vliegafstand van twee uur en dertig tot twee uur en vijftig minuten, de vele zandstranden met langzaam aflopend zeewater, de gastvrijheid van de Corfioten zijn slechts een handvol redenen om naar Corfu te reizen met kinderen.

Badplaatsen als Acharavi en Roda zijn echte gezinsvakantiebestemmingen op het eiland. Ze liggen aan een langgerekte baai van zeven kilometer met op grote gedeeltes zandstrand. De centra zijn rijkelijk gevuld met souvenirwinkels, taveernes, terrasjes en speelmogelijkheden voor de kinderen. In Roda is het centrum in de avonduren afgesloten voor motorvoertuigen en vind je twee grotere speelgelegenheden voor kinderen, Nemo en Tropicana, en kunnen de ouders en opa’s en oma’s genieten van een kop koffie of andere versnaperingen op het terras. Bovendien zijn hier, net als elders in Corfu, de restaurants kindvriendelijk door de ligging aan het strand of met eigen tuin en zijn er speciale kindermenu’s.

Kerkyra is ook een heerlijke stad voor iedereen. Voor kinderen zijn er veel leuke winkeltjes met (handgemaakt) speelgoed. Op de pleintjes in het centrum kunnen ze spelen en rondrennen en in het park bij de Esplanade zijn auto’s te huur. Ze rijden op accu’s voor maximaal twee personen en door het park kunnen de kinderen hun ritjes maken. Leuk voor kinderen vanaf vier jaar en de ouders kijken toe vanaf het terras.

Op Corfu zijn twee waterparken, Aqualand en Hydropolis, toegang tegen betaling, waar jong en oud zich prima een dag kunnen vermaken. Voor de allerkleinsten vind je speciale zones met ondiepe zwembaden en de nodige faciliteiten. Ouderen vermaken zich hier prima in de waterglijbanen met of zonder banden.