Dassia

Drukte aan het strand van DassiaDassia is een van de populairste vakantiebestemmingen op Corfu. De badplaats ligt op 10 kilometer ten noorden van Kerkyra langs de doorlopende weg naar Ipsos en Kassiopi. Via verschillende zijweggetjes kun je naar het strand van Dassia met diverse voorzieningen voor de toerist. Corfu stad ligt op 10 minuten rijden en je kunt ook met de groene bus naar de stad. Langs Dassia lopen verschillende busroutes en allemaal naar Kerkyra.

Het grootste en bekendste hotel is het Dassia Chandris Hotel aan de hoofdweg. Dit vier sterren hotel heeft een fraaie tuin en vanaf het zwembad heb je een schitterend uitzicht op zee. In totaal zijn er meer dan 250 verschillende kamers beschikbaar voor hotelgasten.

Voor de Griekse keuken kun je prima terecht bij de traditionele taverne Karidia, Alexandros of de bistro van Vinieri. Stuk voor stuk een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Wil je echt chique gaan eten dan kun je terecht bij restaurant Estrusco in Kato Korakiana. Dit is een van de beste restaurants van Griekenland gerund door de Corfiotische-Italiaanse familie Bottrini.

Het strand van Dassia is vrij druk en redelijk volgebouwd met strandbedden. Vooral bij Beachclub Malibu is het zowel op het strand als in de tuin met zwembad vaak gezellig druk.