Corfu excursies

Corfu Aqualand een populaire excursieWat zijn de Corfu excursies die je kunt maken tijdens je vakantie op het eiland? Mogelijkheden genoeg om een leuke dagtocht te maken per bus of op de boot. Je kunt veel bezichtigen met de grote eiland tour, maar ook lekker rustig in het zonnetje zitten op het dek tijdens de oostkust cruise. De meeste excursies duren niet de gehele dag en vaak ben je in een dagdeel weer terug bij je hotel of appartement.

Excursies op Corfu kun je boeken bij je reisleiding, maar ook bij de verschillende lokale reisbureaus. Vaak heb je hier meer keuze uit dagtochtjes en zijn de prijzen lager. Daartegenover staat dat je geen Nederlandse reisleiding hebt en erop uit moet om de excursie te boeken.

Busexcursies

Busexcursies zijn er genoeg te boeken en vaak zijn het combinaties met een verblijf in een badplaats of stad. In het noorden, Acharavi en Roda, kun je een uitje boeken met de bus naar Sidari of Kassiopi. Je boekt eigenlijk de transfer voor een paar euro en in de plaatsjes heb je dan zelf tijd om het een en ander te bezichtigen of lekker te gaan shoppen. Kerkyra kun je per bus zowel als dagtocht, maar ook als avondexcursie boeken. Deze laatste is aan te raden aangezien  het dan minder warm is en Corfu-stad in de avonduren betoverend is. Meestal ben je tussen 23.00 en 24.00 uur weer terug bij je accommodatie. De grote eilandtour is een dagtocht voor toeristen die graag in een dag zoveel mogelijk willen zien. In de zomermaanden kan de tocht door de warmte vermoeiend zijn en is de keuze voor meerdere kortere dagtochtjes verspreid over je vakantie wellicht een betere optie.

Bootexcursies

Corfu leent zich om ontdekt te worden per boot. Het eiland heeft schitterende baaitjes die je niet vanaf de weg kunt bereiken. Tijdens de oostkust cruise leg je aan in deze baaitjes en heb je de gelegenheid om te duiken en zwemen in de schitterende baaitjes bij Kassiopi. Kerkyra by night kun je ook met de boot doen als excursie. Een fraaie excursie die vertrekt vanaf het haventje van Kassiopi nog voor zonsondergang.

Met de boot kun je ook naar de eilanden Paxos en Anti Paxos en de vakantiebestemming Parga op het vasteland van Griekenland. Veelzijdige dagtocht die vertrekt vanuit de haven van Kerkyra. Per bus word je hiernaartoe gebracht.

Albani√ę is een andere mogelijkheid om te bezoeken tijdens je reis naar Corfu. Je ontdekt de stad Sarande, de opgravingen van Butrinth en het meer met het blauwe oog. Let op dat er nog extra visumkosten kunnen worden gerekend bij de prijs voor deze excursie.