Ipsos

Ipsos strand en boulevard op CorfuIpsos is een bekende vakantiebestemming voor jongeren. Voorheen kwamen hier vooral de backpackers die met een interrailkaart door Europa reisden. De badplaats is een lange boulevard langs de doorlopende weg van Dassia naar Kassiopi. Langs de weg ligt het smalle strand van Ipsos met diverse houten piertjes met watersportmogelijkheden.Het strand is een kiezelstrand en is vooral de inde zomermaanden behoorlijk druk.

Aan de andere kant van de hoofdweg vind je de restaurants, winkeltjes, uitgaansgelegenheden en accommodaties. Vooral laat in de avond en in de nacht kan het hier flink druk zijn met voornamelijk jongeren uit Nederland, Italiƫ, Engeland en de Balkan.

Als je vanuit Dassia de badplaats Ipsos inrijdt zie je rechts een kleine haven. Hier liggen wat vissersbootjes en de speedboten voor de watersporten. Langs het strand staan diverse palmbomen voor een exotische sfeer.

Het strand van Ipsos is een Blue Flag Beach, zoals zoveel stranden op Corfu. Schoon zwemwater is een van de vele criteria waar een strand aan moet voldoen om een blauwe vlag te krijgen als erkenning. Als vakantieganger kun je op het strand van Ipsos dus veilig genieten van het zand en de zee.

Vanuit Nederland worden er diverse jongerenvakanties georganiseerd naar Ipsos. In de zomermaanden kun je meedoen aan de kroegentocht en de meeste bars en clubs zijn geopend tot in de vroege uurtjes. Alternatief is the strip in Kerkyra met grote en bekende nachtclubs als Au Bar. Met een taxi ben je hier binnen vijftien minuten en de taxirit kost ongeveer 20 euro.