Gouvia

De oude scheepswerf van Gouvia bij de jachthavenGouvia is na Kontokali de eerste badplaats die tegenkomt als je vanuit Kerkyra via de hoofdweg naar het noorden rijdt. Het is de populairste vakantiebestemming op Corfu voor Nederlandse toeristen. In de badplaats spreken de obers een beetje Nederlands en zijn her en der ook Nederlandse ondernemers actief. De jachthaven van Gouvia is de grootste van Corfu en ligt aan de zuidkant van Gouvia. Niet heel lang geleden vertrokken hier vandaan de watervliegtuigen naar Ioannina en de andere Griekse eilanden Paxos en Kefalonia.

Vanaf de jachthaven naar het noorden langs de zee kom je langs de Romeinse scheepsbouwplaats. Je kunt hier nog wat overblijfselen van bezichtigen van achter een hek. Verder door kom je vanzelf op het brede kiezelstrand van Gouvia met veel strandbedden en de nodige terrasjes.

Diverse accommodaties, zoals Popi Star, liggen langs de drukke hoofdweg naar het noorden van Corfu. Aan de andere kant van de hoofdweg vind je een grote supermarkt van de Italiaanse keten Diellas. Voordelige supermarkt en handig voor ons Nederlanders op vakantie. Je herkent de Diellas aan het grote groene pand met rood en geel logo.

Bij Gouvia ligt ook het ziekenhuis van Corfu. Een groot ligtblauw gebouw wat een paar jaar geleden is geopend. Je vindt het zieknhuis langs de hoofdweg ter hoogte van de stoplichten vlakbij Kontokali.